fbpx

Vloerverwarming Nederland is de specialist in de aanleg van vloerverwarming. We leveren en installeren vloerverwarming bij bedrijven die werkzaam zijn in de bouw- en renovatiebranche, zoals installateurs, vloerenbedrijven, speciaalzaken in hout en parket en zakelijke klussers.
In onze blogs delen we onze kennis over vloerverwarming en de antwoorden op veel gestelde vragen. In deze eerste blog bespreken we de mogelijkheden voor het combineren van verschillende vloerverwarming systemen.

Eén vloerverwarming systeem per ruimte

Vloerverwarming kan namelijk via diverse systemen worden aangelegd. Het combineren van verschillende vloerverwarming systemen is mogelijk, mits een combinatie van systemen niet in dezelfde ruimte wordt gebruikt. Meerdere vloerverwarming systemen in dezelfde ruimte kan namelijk problemen opleveren.
Zo krijgen we bij Vloerverwarming Nederland vaak de vraag om in een bestaande ruimte, bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, vloerverwarming in de bestaande cementdekvloer te frezen. Dit levert geen problemen op, totdat de opdrachtgever besluit een aanbouw te laten bouwen waar de vloerverwarming op een net gebonden dient te worden.

Reactietijd van vloerverwarming

De tijd die de vloer nodig heeft om warm te worden wordt de reactietijd genoemd. De reactietijd van een gefreesde vloerverwarming bedraagt 30 tot 45 minuten. Vloerverwarming gebonden op een net heeft echter wel 1 tot 2 uur nodig om warm te worden. De reactietijd en de aanwezigheid van veel glas in de aanbouw zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur in de aanbouw, met name in de winter, een stuk lager zal zijn dan in de rest van de woning.

De oplossing

Door de aanbouw eerst te voorzien van een cementdekvloer en de vloerverwarming vervolgens in te frezen, is de gehele ruimte voorzien van hetzelfde vloerverwarming systeem, dezelfde reactietijd en dus ook dezelfde, behaaglijke gevoelstemperatuur.

Meer informatie over vloerverwarming systemen

Heeft u vragen over een van de vloerverwarming systemen of bent u benieuwd welk systeem het meest geschikt is voor uw ruimte? Neem dan contact met ons op.