fbpx

Wij laten u niet in de kou staan !

Betonkernactivering in bedrijfspanden

Door middel van betonkernactivering wordt de constructievloer op temperatuur gebracht. Dit wordt voornamelijk toegepast in bedrijfspanden. De buis van de vloerverwarming wordt op een constructief staalnet aangebracht. In de praktijk is dit vaak het onder net. De bouwmassa wordt op deze manier verwarmd of gekoeld om zodoende een bijdrage te leveren aan het binnenklimaat.

Optimaal binnenklimaat tijdens gebruiksuren

Door gebruik te maken van de bouwmassa heeft betonkernactivering een heel comfortabel karakter. Daarnaast kan de massa in de rendabele uren (‘s nachts) op de juiste temperatuur gebracht worden. Hierdoor is het binnenklimaat in de gebruiksuren optimaal. In de aanleg wordt gebruik gemaakt van 18mm of 20mm buis om een zo groot mogelijke overdracht van water en beton te realiseren.

Iedere ruimte een andere warmte- of koelvraag

De aanleg van betonkernactivering is niet in alle gevallen toereikend voor de warmte- of koelvraag in een pand. Bijvoorbeeld wanneer er meer sprake is van wisselende vraag in comforttemperatuur tussen verschillende vertrekken. Een kantoor met bijvoorbeeld veel computers vereist meer koeling in de zomer dan een ruimte zonder apparatuur. Ook de ligging van de ruimte is van belang (noord of zuid). Het individuele karakter van ruimten vraagt dus een aanvullende vorm van verwarmen of koelen. Hiervoor wordt vaak luchtbehandeling toegepast