Klimaatdak: een onzichtbaar energiebesparend systeem
Energiedak kan worden toegepast op vlakke of licht gebogen daken. Het bestaat uit een donkergekleurde en dus warmte absorberende dakbedekking met daaronder een standaard isolatielaag. Het is niet te zien dat zich onder de dakbedekking een slim energie-winsysteem bevindt. Het systeem bestaat uit warmtewisselaars die de zonnewarmte aan de dakbedekking onttrekken. Het aantal te gebruiken warmtewisselaars is afhankelijk van de energievraag.
Advies gesprek aanvragen
Offerte op maat
Heeft u nieuwbouw of renovatieplannen?
Dan doet u er goed aan om nu al rekening te houden met het Energiedak, want uw bedrijf of woning heeft dan geen gasaansluiting nodig. Het Energiedak levert voldoende energie om het hele pand te verwarmen of te koelen.
Onze werkwijze
Voldoende energie, het hele jaar door
Door gebruik te maken van een ondergronds energie opslagvat (aquifer) kunt u de warmte en kou opslaan in periodes wanneer er weinig of geen behoefte aan is. Wanneer u er op een later moment wel behoefte aan heeft, kunt u er vervolgens gebruik van maken. Met andere woorden; de energie die in de zomer gewonnen wordt, kan in de winter worden aangesproken. Door middel van een warmtepomp, het Energiedak en een TCA (Tank Collector Aquifer) wordt de benodigde hoeveelheid water van ca. 10°C opgewarmd naar ca. 55°C. Met behulp van de reeds aanwezige boiler wordt de gewenste temperatuur behaald. Het Energiedak bewijst hiermee gedurende het gehele jaar door zijn nut. Uw investering is dan ook snel terugverdiend. Het Energiedak zorgt ervoor dat er altijd voldoende energie in het opslagsysteem aanwezig is.
Energieverbruik van verschillende apparaten combineren
Jupiter Energiedak is een systeem met zeer hoog rendement en een onopvallende, maar effectieve manier van warmteoverdracht. Het panelensysteem bestaat niet uit conventioneel glas, maar is onzichtbaar verwerkt in de isolatie van de dakconstructie. Bovendien is een warmtewisselaar niet nodig. Doorstroming kan tot 80 graden Celcius worden uitgevoerd op de daken. Daardoor wordt het mogelijk het energieverbruik voor verschillende warmte-apparaten, zoals verwarming, ketels, vloerverwarming en zwembadapparatuur te combineren. De energie is ook geschikt voor plafondkoeling.