Een noppenplaat gebruiken voor de aanleg van uw vloerverwarming

Een noppenplaat is een kunststofplaat met opstaande noppen waartussen de buis geklemd zit. De plaat is verkrijgbaar als ‘kale’ noppenplaat (zonder isolatie), met 10mm isolatie en met 20mm isolatie. De noppenplaat vloerverwarming is een minder vaak gekozen systeem. In het verleden lag dit vooral aan de meerprijs t.o.v. binden op net of tackeren. Echter door verbeterde inkoop condities kunne we de noppenplaat tegenwoordig voor dezelfde prijs aanbieden.

De Noppenplaat doet verder niet onder voor andere systemen. De variatie in isolatie dikte van 10mm en 20mm zorgt ervoor dat bij het bepalen van de totale dikte van de vloer deze variant een goede oplossing kan zijn.

Advies gesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte op maat

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Noppenplaat alleen geschikt voor een zandcement dekvloer

De ondervloer dient vlak te zijn. Oneffenheden zijn met dit systeem niet te ondervangen. De standaard noppenplaat is alleen geschikt voor afwerking met een zandcement dekvloer. Een giet- of anhydrietvloer is niet mogelijk in verband met het drijven van de vloerverwarming buis.

Onze werkwijze

step-img1

De aanvraag

U kunt er bij ons voor kiezen om een vrijblijvend advies gesprek op locatie of direct een offerte op maat aan te vragen

step-img2

Advies op maat

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen dan nemen wij contact met u op voor een afspraak (eventueel op locatie).

step-img3

Offerte op maat

Nadat we alle wensen op een rij hebben, kunnen wij voor u een offerte op maat opmaken.

step-img4

Aan de slag

Na uw akkoord op de offerte gaan wij aan de slag voor u. Vaak kan het de vloerverwarming van uw woning al in één dag gedaan zijn.

De aanleg van uw vloerverwarming

De wanden worden voorzien van randisolatie en de noppenplaat wordt op de vloer geplaatst. Hier wordt de 16mm buis van de vloerverwarming op ingelopen. De buis wordt op de vloerverwarming unit aangesloten en vervolgens gevuld met water. De verlegafstand is 5, 10 of 15cm. De slang van de vloerverwarming kan in een slakkenhuispatroon worden aangebracht, waarbij er een warmtezone kan worden gecreëerd bij locaties met veel koudeval. Denk hierbij aan ramen, deuren, etc.

Mini noppenplaat

Fonterra Base 12/15 is een veelzijdig vloerverwarmingssysteem, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het systeem, met noppenplaten en flexibele polybuteenbuizen, kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd door één arbeider, zelfs diagonaal zonder extra materiaal. Dankzij de lage opbouwhoogte en labyrintdichting biedt het optimale prestaties en bescherming tegen estrikwater. Compatibel met buizen van hoogwaardig materiaal, biedt het hoge flexibiliteit voor kleine buigstralen en een hoger debiet. Het voldoet aan DIN-gecontroleerde veiligheidsnormen en is geschikt voor geïsoleerde of niet-geïsoleerde oppervlakken, met legrasters in stappen van 5,5 cm. Fonterra Base 12/15 is een efficiënte en betrouwbare keuze voor vloerverwarming.

Neem contact op voor
vrijblijvend advies