De werking en eigenschappen van schuimbeton

Schuimbeton bestaat grotendeels uit lucht en water. Na gebruik is schuimbeton volledig herbruikbaar. Het energieverbruik bij productie en verwerking blijft beperkt. Met betrekking tot het Bouwstoffenbesluit is vermeldenswaardig dat schuimbeton tot een categorie 1 bouwstof (dus vrij toepasbaar) wordt gerekend.

Advies gesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte op maat

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schuimbeton in de woningbouw

Schuimbeton is door zijn specifieke eigenschappen en verwerkbaarheid bij uitstek geschikt in de woningbouw. Schuimbeton bestaat uit cement, water, lucht en een schuimmiddel. Afhankelijk van de gewenste te realiseren eigenschappen en toepassing wordt fijn toeslagmateriaal toegepast. De duurzaamheid van schuimbeton maakt het product voor alle toepassingen uiterst aantrekkelijk.
De isolerende eigenschappen van het materiaal zorgen voor grote voordelen bij toepassing in de bouw. Besparing in ander isolatiemateriaal en beperking van verwarmingskosten maken toepassing aantrekkelijk. De nagenoeg vloeibare eigenschap van schuimbeton tijdens de verwerking (het product loopt uit een slang) zorgt ervoor dat alle holten en moeilijk bereikbare ruimten, zoals kruipruimten, eenvoudig kunnen worden gevuld. De bereikte sterkte na verharding maakt schuimbeton universeel toepasbaar. Na het aanbrengen van het schuimbeton is de aanleg van vloerverwarming mogelijk. Hierna kunt u een zandcement dekvloer of een anhydriet vloer aanbrengen.

Onze werkwijze

step-img1

De aanvraag

U kunt er bij ons voor kiezen om een vrijblijvend advies gesprek op locatie of direct een offerte op maat aan te vragen

step-img2

Advies op maat

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen dan nemen wij contact met u op voor een afspraak (eventueel op locatie).

step-img3

Offerte op maat

Nadat we alle wensen op een rij hebben, kunnen wij voor u een offerte op maat opmaken.

step-img4

Aan de slag

Na uw akkoord op de offerte gaan wij aan de slag voor u. Vaak kan het de vloerverwarming van uw woning al in één dag gedaan zijn.

Neem contact op voor
vrijblijvend advies