Betonkernactivering in bedrijfspanden

Door middel van betonkernactivering wordt de constructievloer op temperatuur gebracht. Dit wordt voornamelijk toegepast in bedrijfspanden. De buis van de vloerverwarming wordt op een constructief staalnet aangebracht. In de praktijk is dit vaak het onder net. De bouwmassa wordt op deze manier verwarmd of gekoeld om zodoende een bijdrage te leveren aan het binnenklimaat.

Optimaal binnenklimaat tijdens gebruiksuren

Door gebruik te maken van de bouwmassa heeft betonkernactivering een heel comfortabel karakter. Daarnaast kan de massa in de rendabele uren (‘s nachts) op de juiste temperatuur gebracht worden. Hierdoor is het binnenklimaat in de gebruiksuren optimaal. In de aanleg wordt gebruik gemaakt van 18mm of 20mm buis om een zo groot mogelijke overdracht van water en beton te realiseren.

Advies gesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte op maat

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze werkwijze

step-img1

De aanvraag

U kunt er bij ons voor kiezen om een vrijblijvend advies gesprek op locatie of direct een offerte op maat aan te vragen

step-img2

Advies op maat

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen dan nemen wij contact met u op voor een afspraak (eventueel op locatie).

step-img3

Offerte op maat

Nadat we alle wensen op een rij hebben, kunnen wij voor u een offerte op maat opmaken.

step-img4

Aan de slag

Na uw akkoord op de offerte gaan wij aan de slag voor u. Vaak kan het de vloerverwarming van uw woning al in één dag gedaan zijn.

Iedere ruimte een andere warmte- of koelvraag

De aanleg van betonkernactivering is niet in alle gevallen toereikend voor de warmte- of koelvraag in een pand. Bijvoorbeeld wanneer er meer sprake is van wisselende vraag in comforttemperatuur tussen verschillende vertrekken. Een kantoor met bijvoorbeeld veel computers vereist meer koeling in de zomer dan een ruimte zonder apparatuur. Ook de ligging van de ruimte is van belang (noord of zuid). Het individuele karakter van ruimten vraagt dus een aanvullende vorm van verwarmen of koelen. Hiervoor wordt vaak luchtbehandeling toegepast.

Neem contact op voor
vrijblijvend advies