Vloerverwarming aanleggen middels binden op staalnet

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerd staalnet. Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden zoveel mogelijk tegen te gaan (let op: reflectiefolie heeft geen isolatiewaarde). De randen worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingsslang wordt bevestigd. Het aanbrengen van extra isolatie onder de reflectiefolie behoort tot de mogelijkheden.

Advies gesprek aanvragen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Offerte op maat

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pas op voor roestende wapeningsnetten

N.B. Indien u zelf wapeningsnetten plaatst en gebruikmaakt van niet-gegalvaniseerde netten gaan deze netten roesten. Deze roest kan door de vloer trekken en, in geval van een natuursteenvloer, kan dit verkleuringen van de afwerkvloer als gevolg hebben.

Onze werkwijze

step-img1

De aanvraag

U kunt er bij ons voor kiezen om een vrijblijvend advies gesprek op locatie of direct een offerte op maat aan te vragen

step-img2

Advies op maat

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen dan nemen wij contact met u op voor een afspraak (eventueel op locatie).

step-img3

Offerte op maat

Nadat we alle wensen op een rij hebben, kunnen wij voor u een offerte op maat opmaken.

step-img4

Aan de slag

Na uw akkoord op de offerte gaan wij aan de slag voor u. Vaak kan het de vloerverwarming van uw woning al in één dag gedaan zijn.

Combinatie van frezen en binden geschikt?

Een combinatie van frezen en binden raden we bij Vloerverwarming Nederland niet aan. De reactietijd van beide systemen ligt te ver uiteen om als combinatie te gebruiken. Dit leidt onherroepelijk tot klachten. Een oplossing kan zijn om het deel zonder cementdekvloer eerst van een cementdekvloer voorzien en daarna het geheel in te frezen.

Neem contact op voor
vrijblijvend advies