fbpx

Wij laten u niet in de kou staan !

Een noppenplaat gebruiken voor de aanleg van uw vloerverwarming

Een noppenplaat is een kunststofplaat met opstaande noppen waartussen de buis geklemd zit. De plaat is verkrijgbaar als ‘kale’ noppenplaat (zonder isolatie), met 10mm isolatie en met 30mm isolatie. De variant zonder isolatie heeft weinig toegevoegde waarde, maar wel een aanzienlijke meerprijs ten opzichte van een bind en/of tackervloer.

Noppenplaat alleen geschikt voor een zandcement dekvloer

De ondervloer dient vlak te zijn. Oneffenheden zijn met dit systeem niet te ondervangen. De standaard noppenplaat is alleen geschikt voor afwerking met een zandcement dekvloer. Een giet- of anhydrietvloer is niet mogelijk in verband met het drijven van de vloerverwarming buis.

De aanleg van uw vloerverwarming

De wanden worden voorzien van randisolatie en de noppenplaat wordt op de vloer geplaatst. Hier wordt de 16mm buis van de vloerverwarming op ingelopen. De buis wordt op de vloerverwarming unit aangesloten en vervolgens gevuld met water.
De verlegafstand is 5, 10 of 15cm. De slang van de vloerverwarming kan in een slakkenhuispatroon worden aangebracht, waarbij er een warmtezone kan worden gecreëerd bij locaties met veel koudeval. Denk hierbij aan ramen, deuren, etc.