fbpx

Wij laten u niet in de kou staan !

De werking en eigenschappen van schuimbeton

Schuimbeton bestaat grotendeels uit lucht en water. Na gebruik is schuimbeton volledig herbruikbaar. Het energieverbruik bij productie en verwerking blijft beperkt. Met betrekking tot het Bouwstoffenbesluit is vermeldenswaardig dat schuimbeton tot een categorie 1 bouwstof (dus vrij toepasbaar) wordt gerekend.

Schuimbeton in de woningbouw

Schuimbeton is door zijn specifieke eigenschappen en verwerkbaarheid bij uitstek geschikt in de woningbouw. Schuimbeton bestaat uit cement, water, lucht en een schuimmiddel. Afhankelijk van de gewenste te realiseren eigenschappen en toepassing wordt fijn toeslagmateriaal toegepast. De duurzaamheid van schuimbeton maakt het product voor alle toepassingen uiterst aantrekkelijk.
De isolerende eigenschappen van het materiaal zorgen voor grote voordelen bij toepassing in de bouw. Besparing in ander isolatiemateriaal en beperking van verwarmingskosten maken toepassing aantrekkelijk. De nagenoeg vloeibare eigenschap van schuimbeton tijdens de verwerking (het product loopt uit een slang) zorgt ervoor dat alle holten en moeilijk bereikbare ruimten, zoals kruipruimten, eenvoudig kunnen worden gevuld. De bereikte sterkte na verharding maakt schuimbeton universeel toepasbaar. Na het aanbrengen van het schuimbeton is de aanleg van vloerverwarming mogelijk. Hierna kunt u een zandcement dekvloer of een anhydriet vloer aanbrengen.