fbpx

Wij laten u niet in de kou staan !

De mogelijkheden voor wandverwarming systemen

Wandverwarming is vooral bedoeld als extra comfort of als alleen vloerverwarming niet voldoende is. Deze vorm van verwarming wordt vooral toegepast in luxe badkamers. Alleen verwarmen met wandverwarming raden we voor de meeste gevallen af.
Er zijn meerdere systemen mogelijk:

  • Infrezen in een ‘zachte’ binnen muur

Dit gebeurt veelal in GIBO (gipsbeton) en heeft als voordeel dat er niet al te veel aanpassingen hoeven worden gemaakt. Na het aanbrengen van de wandverwarming kan deze weer vlak gestuukt worden.

  • Infrezen in de VN Droogbouw plaat

Dit is mogelijk indien de muur dragend of hard is (beton). Bij dit systeem brengen we de droogbouwplaat aan op de muur. De plaat is 30 of 20mm dik. Hierin wordt vervolgens de wandverwarming aangebracht. Na het aanbrengen van de wandverwarming kan deze weer vlak gestuukt worden en/of getegeld

  • Aanbrengen met behulp van montage strips

In enkele gevallen is dit de oplossing. De strips worden op de muur vastgezet en vervolgens wordt de slang hierin vastgeklikt. Hierna kan er een flinke stuclaag over worden aangebracht.

Meer weten over wandverwarming systemen?

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden. Daarom raden we u aan een afspraak te maken met een medewerker uit onze buitendienst om u te laten adviseren over wandverwarming systemen.