Het belang van de juiste hart-op-hart afstand van de vloerverwarmingsbuis

Wanneer vloerverwarming dient als hoofdverwarming mag u verwachten dat de vloerverwarming de ruimte zelfstandig, dus zonder verdere ondersteuning, kan verwarmen. Of dit ook het geval is, is afhankelijk van een aantal factoren.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Allereerst speelt de isolatie van de woning en de afwerking van de vloer een rol. Zo raden we u bij slechte isolatie of vloerafwerking aan ondersteunende maatregelen te nemen, zoals een radiator of houtkachel. Daarnaast speelt de hoogte van de aanvoertemperatuur een rol. Wanneer er in uw woning een ketel aanwezig is en naar behoren werkt, geldt meestal dat de ketel brandt op minimaal 60 graden en de vloerverwarming beschikt over een hart-op-hart afstand van 10 of 15 centimeter. De hart-op-hart afstand is de afstand tussen de vloerverwarmingsbuizen in de vloer. In uitzonderlijke gevallen wordt zelfs gebruik gemaakt van een hart-op-hart afstand van 20 centimeter of meer. Zowel bij een hart-op-hart afstand van zowel 10 als 15 centimeter werken zowel de ketel als de vloerverwarming goed.

Vervanging van aardgas voor andere energiebronnen

Momenteel maken veel bestaande woningen gebruik van aardgas en levert de flexibiliteit in de hart-op-hart afstand weinig tot geen problemen op. De afgelopen jaren is de vervanging van aardgas voor andere energiebronnen echter een actueel onderwerp. Een van de alternatieve energiebronnen voor aardgas is de luchtwarmtepomp, die het effici├źntst werkt op een lage aanvoertemperatuur. Om een lage aanvoertemperatuur te bereiken en te behouden, is er echter wel een stabiele hart-op-hart afstand van 10 centimeter nodig.

De juiste hart-op-hart afstand voor uw vloerverwarming

De juiste hart-op-hart afstand van uw vloerverwarmingsbuizen zijn dan ook van groot belang. Wilt u meer weten over dit onderwerp of bent u benieuwd wat we bij Vloerverwarming Nederland voor uw vloerverwarming kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De juiste hart-op-hart afstand van uw vloerverwarmingsbuizen is van groot belang.

Neem contact op voor
vrijblijvend advies